O NAS

Nadmorska višina: 700 m
Velikost kmetije: 25 hektarov
Odprto za goste: 1.1. – 31. 12.
Apartmaji: 2/4
Število sedežev: 60 poleti, 25 pozimi

 

V Triglavskem narodnem parku, 700 metrov nad morjem, v naročju tolminskih hribov leži vasica Čadrg. Njeni vaščani, tako kot predniki, z ljubeznijo obdelujejo ta košček zemlje pod hribi.

 

V Čadrgu smo doma tudi mi – družina Bončina. Na devetindvajsetih hektarjih travnikov in pašnikov se ukvarjamo z ekološko živinorejo. Na kmetiji redimo krave molznice, koze, prašiče, race in kokoši. V veselje nam in našim obiskovalcem pa so tudi naše muce in psička Ajka. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ga nato v vaški sirarni predelamo v avtohtoni ekološki sir Tolminc in albuminsko skuto.

 

S preusmeritvijo v ekološko predelavo smo začeli leta 1999. Dve leti kasneje smo prejeli certifikat “Ekološka kmetija”. Vse naše izdelke tržimo pod blagovno znamko za ekološko pridelano hrano “BIODAR”.

Poleg sira ter sladke in slane  albuminske skute obiskovalcem naše kmetije nudimo tudi kokošja jajca, hruškovo žganje, sezonsko zelenjavo in orehe.

 

Pri nas pa lahko preživite tudi lepe počitnice ali kakšen sproščujoč konec napornega delovnega tedna. Na kmetiji smo namreč uredili dva apartmaja. Kot izletniška kmetija vam lahko po predhodnem dogovoru postrežemo s kosilom, kakršnega pripravljamo v tolminskih hribih. Poleti lahko na kmetiji sprejmemo 60, pozimi pa 25 gostov.

ImePohvala

Sporočilo postane javno, ko ga pregleda administrator.

POHVALE